AAU/UCN-forskningsprojekt om børnehjemmene i Grønland

Socialpædagogisk Seminarium i Ilulissat/Perorsaanermik Ilinniarfik har netop haft besøg af forskere fra Aalborg Universitet og University College Nordjylland. De to Aalborg-institutioner samarbejder med Socialpædagogisk Seminarium i Ilulissat om en forundersøgelse til et mere omfattende samfinansieret forskningsprojekt om børnehjemmene i Grønland. Fra Institut for Læring og Filosofi deltager professor Erik Laursen, som ses på billedet som nr. 3 fra venstre.

Lagt online: 04.09.2017

I forbindelse med den aktuelle for undersøgelse besøges i alt seks børnehjem I Ilulissat, Sisimiut, Nuuk, Uummannaq og Tasiilaq. Formålet med undersøgelsen er at beskrive børnehjemmenes rammer, betingelser og pædagogik.

Børnehjemmene i Grønland arbejder under samme lovgivning og de samme formelle regler og udviser derfor en række lighedspunkter. Imidlertid afspejler de også i vidt omfang lokale muligheder, betingelser, kulturer og traditioner, og er i kraft af dette også indbyrdes forskellige indenfor en række aspekter.

Billedtekst:

Fra Venstre Lektor PhD, Anni Mortensen fra UC Nordjylland, Studie-, Kursus- og Forskningsleder Anders Bech Thøgersen, Perorsaanermik Ilinniarfik Ilulissat, Professor Erik Laursen, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet, og Områdeleder Lena Mathiesen Fly fra Perorsaanermik Ilinniarfik.