Når unge flytter hjemmefra

I et nyt projekt vil forskere fra Center for Ungdomsforskning og Forskningslab for Video undersøge, hvordan unge oplever det at flytte hjemmefra, og hvilken betydning nutidens forældreroller har, når de unge skal stå på egne ben. Målet er at udvikle nye redskaber, der i fremtiden kan understøtte de unge. Projektet er støttet med 3,8 mio. kr. af Nordea-fonden. Forskerne er fra Institut for Læring og Filosofi i København.

Lagt online: 28.08.2017

Hvert år flytter ca. 90.000 danske unge mellem 15 og 29 år hjemmefra. Det betyder, at de ud over at skulle finde en bolig også skal have styr på økonomien og få skabt en ny struktur på hverdagen. For de fleste går det godt, men for en del unge kan det at flytte hjemmefra være en turbulent og krisepræget oplevelse. Særligt udsatte i den forbindelse er unge, der flytter hjemmefra, før de fylder 19. I et helt nyt forskningsprojekt ”Den gode overgang” vil forskere fra Center for Ungdomsforskning og Forskningscenter for Video ved Institut for Læring og Filosofi på Aalborg Universitet derfor følge 36 unge, der flytter hjemmefra, og deres forældre.