AAU logo
ÅBNINGSEVENT FOR CENTER FOR DIGITALT UNDERSTØTTET LÆRING

ÅBNINGSEVENT FOR CENTER FOR DIGITALT UNDERSTØTTET LÆRING

Åbningen af Aalborg Universitets nye Kompetencecenter for Digitalt Understøttet Læring (CDUL) fejres den 21. marts. Åbningseventet finder sted i Aalborg med videolink til København og Esbjerg.

Tidspunkt

21.03.2019 kl. 09.00 - 11.00

Beskrivelse

Åbningen af kompetencecentret markeres med taler af prorektor Inger Askehave og andre centrale interessenter. Derudover vil der være oplæg af professor Thomas Ryberg, der i sit daglige virke arbejder med e-læring i E-Learning Lab på Institut for Kommunikation og Psykologi samt Anette Kolmos, professor ved UNESCO Center for Problem Based Learning. Oplægsholderne vil fortælle om potentialet i digitalt understøttet læring og fremtidens PBL i en digital verden.

PBL DIGITAL

Det nye kompetencecenter skal medvirke til udmøntningen af digitaliseringsstrategiens spor for Uddannelse og problembaseret læring – i daglig tale PBL Digital. I praksis betyder dette, at Kompetencecentret for Digitalt Understøttet læring i samarbejde med centrale aktører skal udvikle og vedligeholde de bedst mulige rammer for digital understøttelse af PBL. Dette sker med fokus på de studerendes digitale læringsmiljø og på udvikling af stærke undervisningskompetencer inden for digitalt understøttet læring. Kompetencecentret skal dels understøtte den løbende udvikling af digitalt understøttede læringsformer, særligt inden for PBL, dels assistere undervisere i realiseringen af disse læringsformer.


KOMPETENCEUDVIKLING med udgangspunkt i LOKAL FORANKRING OG forskning

Kompetencecentret skal bistå med teknisk og pædagogisk-didaktisk rådgivning på tværs af alle universitetets fakulteter. Derfor vil der blive ansat lokale digitale læringskonsulenter på fakulteterne, der i det daglige skal sikre en tæt kontakt og kompetent rådgivning til universitetets undervisere. TECH har allerede ansat deres digitale læringskonsulent, som startede 1. januar. Kompetencecentret skal have tæt kobling til relevante forskningsmiljøer på AAU, således at den nyeste viden om digitalt understøttet læring omsættes til praksis og dermed kan skabe værdi for både undervisere og studerende.
 

Adresse 
 

  • Aalborg: Rendsburggade 14, lokale 1.307 (auditoriet) 
  • København: A.C. Meyers Vænge 15, lokale 2.1.005 (via videokonference) 
  • Esbjerg: Niels Bohrs Vej 8, lokale B107 (via videokonference) 


KONTAKT

Projektkoordinator Sofia Bak Simonsen,
Kompetencecenter for Digitalt Understøttet Læring (CDUL), Aalborg Universitet.
Tlf.: 9940 8884 eller e-mail: sbs@learning.aau.dk


TILMELDING