Konference: Unge på kanten af samfundet

Konference: Unge på kanten af samfundet

På næste store konference sætter Center for Ungdomsforskning fokus på unge på kanten af samfundet. Vi undersøger, hvem de unge på kanten er, hvordan de bevægede sig derud, og hvad det overhovedet vil sige at være ung og befinde sig på kanten af nutidens samfund.

Tidspunkt

09.11.2017 kl. 09.00 - 09.11.2017 kl. 15.30

Beskrivelse

På den næste store konference sætter Center for Ungdomsforskning fokus på unge på kanten af samfundet. Vi undersøger, hvem de unge på kanten er, hvordan de er kommet derud, og hvad det overhovedet vil sige at være ung og befinde sig på kanten af nutidens samfund. Vi er også nysgerrige på, hvordan samfundsudviklingen bidrager til at skabe polarisering, og hvordan forskellige unge reagerer på udviklingen.

På konferencen vender vi også tingene på hovedet: Vi afsøger de ressourcer og muligheder, unge på kanten rummer, og vi forsøger at indkredse, hvordan vi som samfund kan være med til at forløse disse ressourcer og muligheder. Vi vil med andre ord forskyde fokus fra de unges mangler og åbne op for nye perspektiver på og indsigter i unge på kanten af samfundet. En vigtig vej hertil er at høre de unge selv. At give deres historier stemme. Både ved at præsentere forskning med et ungeperspektiv og ved at give ordet til unge, som på konferencen fortæller om deres op- og nedture gennem ungdomslivet.

Når du deltager i konferencen modtager du samtidigt Center for Ungdomsforsknings spritnye bog 'Når kunst gør en forskel'. Bogen stiller skarpt på, hvordan arbejdet med kunst og kultur kan åbne nye muligheder for unge på kanten af samfundet. Et arbejde som kan inspirere langt ud over kunst- og kulturområdet. Bogen er resultatet af en donation fra Bikubenfonden.

 

Tilmelding

Tilmeldingsfrist 6. november 2017

CEFU-Medlemmer

For medlemmer af Foreningen Center for Ungdomsforskning er der 10 gratis pladser på konferencen og derefter koster deltagelse 1.596 kr. pr. deltager ekskl. moms. / 1.995 inkl. moms. Henvendelse til Rebecca Mandrup Hoeck (rmh@learning.aau.dk) for de første 10 pladser. Angiv venligst navn, e-mail samt medlemsorganisation ved tilmelding.

Ikke medlemmer 

Deltagelse koster 1.996 kr. ekskl. moms / 2.495 inkl. moms.
Prisen er forplejning og bogen "Når Kunst gør en forskel" af Anne Mette W Nielsen og Niels Ulrik Sørensen.

 

Arrangør

Center for Ungdomsforskning 

 

Adresse

Docken
Færgehavnsvej 35
2150 Nordhavn

Se program for arrangementet