Ny kompetenceenhed på AAU skal arbejde for udbredelsen af digitalt understøttet læring

Fire nye medarbejdere på Institut for Læring og Filosofi udgør Aalborg Universitets nye enhed for digitalt understøttet læring. Enheden tæller e-læringskonsulenterne Tom Hygom Gregersen, Mads Schrøder Haagensen og Rune Hagel Skaarup Jensen samt projektkoordinator Sofia Bak Simonsen. Alle fire er uddannet på Aalborg Universitet, og e-læringskonsulenterne har solid erfaring med udbredelse af e-læringssystemer i forskellige sammenhænge.

Lagt online: 02.01.2019

digitalisering af AAU's PBL-baserede læringsmodel

Den nye kompetenceenhed skal føre Aalborg Universitets ambitiøse digitaliseringsstrategi ud i livet og vil have et særligt fokus på at udvikle og understøtte digitalisering af universitetets PBL-baserede læringsmodel.

Enheden forankres på Institut for Læring og Filosofi, men det er naturligvis meningen, at enheden skal arbejde tæt sammen med de decentrale læringsmiljøer på alle institutter ved AAU. Institut for Læring og Filosofi har et stærkt forskningsmiljø inden for it og læring, hvorfor en placering af enheden på netop dette institut er faldet naturligt.

Om teamet

E-læringskonsulent Tom Hygom Gregersen, har en baggrund som kandidat i Læring og Forandringsprocesser fra AAU. Han har erfaring med digital understøttet læring og digitalisering fra uddannelsesinstitutioner i Nord- og Midtjylland

E-læringskonsulent Mads Schrøder Haagensen er uddannet folkeskolelærer og har en kandidatuddannelse i It, læring og Organisatorisk Læring (ILOO) fra AAU. Mads elsker didaktik og har arbejdet som e-læringskonsulent i Region Midtjylland, hvor han udviklede e-læringskurser til sundhedssektoren.

E-læringskonsulent Rune Hagel Skaarup Jensen har en kandidatuddannelse i Teknoantroplogi og har de seneste tre år arbejdet som videnskabelig assistent på Institut for Læring og Filosofi, hvor han har undervist og forsket i bl.a. brug af teknologi ifbm. læring og PBL.

Projektkoordinator Sofia Bak Simonsen er uddannet sociolog fra AAU og har siden 2013 arbejdet med projektledelse og projektadministration, dels som udviklingskonsulent i et privat konsulentfirma og senest fra en stilling som projektadministrator på Institut for Planlægning.