Vellykket bogreception for ny bog om Campingkvinderne

Den nye bog om Campingkvinderne blev fejret ved en festlig bogreception på Institut for Læring og Filosofi den 6. september 2018. Bogens fulde titel er 'Den Sanselige udfordring - Campingkvinderne mellem kunst og videnskab'. Den er netop udkommet på Aalborg Universitetsforlag, og 45 deltog i fejringen af bogens udgivelse.

Lagt online: 07.09.2018

Den sanselige udfordringVed boglanceringen var alle taler godt krydret med flotte billeder, der viste det store arbejde med udviklingen af 'Campingkvinderne' samt billeder fra de mange steder, 'Campingkvinderne' har været udstillet de seneste 10 år.

De to redaktører Antje Gimmler og Tatiana Chemi fra Institut for Læring og Filosofi lagde ud med at fortælle om baggrunden for bogen og om betydningen af integrationen mellem kunst og videnskab.

Dernæst fulgte et oplæg ved Ann-Dorthe Christensen fra Institut for Sociologi og Socialt Arbejde og endelig oplæg ved kunstner Marit Benthe Norheim, der har udført kunstværket, der består af fem 'Campingkvinder'. Der var også 'sirenesang' opført af sangerinden Siri Torjesen. Komponist Geir Johnson.

Aalborg Universitet erhvervede kunstværket i 2013.

Billeder fra receptionen 6. oktober 2018

Antje Gimmler ved Bogreceptionen for 'Den sanselige udfordring'

om bogen

Bogen præsenterer bidrag af både kunstnere og forskere, som bevæger sig på en udforskende og eksperimenterende måde i spændingsfeltet mellem kunst og videnskab. Ud fra kunst­historiske, filosofiske, pædagogiske og samfundsvidenskabe­lige perspektiver bliver de fem mobile skulpturer Campingkvinderne, som er skabt af den norske billedkunstner Marit Benthe Norheim, til et eksperimentarium for undersøgelsen af den sanselige udfordring, som disse rullende skulpturer stiller overfor os.

Interaktionen med Campingkvinderne igangsætter en erfaringsproces hos de besøgende, som forbinder erindringer, sanseerfaringer og egne livserfaringer med muligheden for at sætte sig ind i et andet menneskets erfaringer.

LINK TIL FORLAGET