AAU logo

X-lab

X-lab

X-lab

 
XLAB: Design, Learning, Innovation har fokus på innovation, kreativitet, leg, læring og digitale teknologier. Forskerne bag laboratoriet har ønsket  at skabe et sted, der fordrer en computerorienteret tænkning og en innovationsdrevet tilgang til problemløsning gennem leg og læring. Det er åbent for både eksterne og interne samarbejdspartnere - herunder børn, unge, lærere og pædagoger.

Professor mso Eva Brooks, der er leder af XLAB, håber at laboratoriet kan være med til at skabe meget mere udveksling mellem universitetet og verden udenfor:

"Vi planlægger at lave to kreative workshops hvert semester, som henvender sig til børn. Her er det tanken, at de kan komme og arbejde med digitale teknologier og fx lære at programmere. Vi ønsker nemlig at bryde murene til universitetet ned ved at lade børn og unge eksperimentere, udforske og opleve i laboratoriet. Men det er også meningen, at pædagoger og lærere kan komme her og lege og lære. Mange af dem føler sig ikke klædt godt nok på uddannelsesmæssigt og teknologisk til at arbejde med digitale teknologier i det omfang, skolereformen lægger op til, og her vil vi gerne hjælpe. Samtidig planlægger vi også at samarbejde med museer, biblioteker og virksomheder og kommer i den forbindelse til at tilbyde både hot spots og åbne seminarer."
 

Billede af X-LAB   Billede af X-LAB

LABORATORIET ER ÅBENT FOR ALLE

Men initiativtagerne til XLAB: Design, Learning, Innovation, der ud over Eva Brooks også tæller professor Elsebeth Korsgaard Sorensen og professor mso Kathrin Otrel-Cass, lægger også op til et stærkt, tværfakultært og tværdisciplinært samarbejde.

"Vi har allerede etableret et fast samarbejde med Institut for Arkitektur og Medieteknologi og uddannelsen i medialogy. Både forskere, undervisere og studerende herfra kommer kontinuerligt i XLAB for at arbejde, for laboratoriet er åbent for alle, der arbejder med digitale teknologier, innovation, læring og kreativitet. Vores mål er at blive en lokal, regional og international ressource. Det lyder måske ambitiøst, men vi tager et skridt ad gangen og udvikler os i forhold til det, vores stakeholdere efterspørger," understreger Eva Brooks.
 

FAKTA:

  • XLAB: Design, Learning, Innovation blev officielt indviet den 2. februar 2017
  • Laboratoriet findes i rum 3.133 på Kroghstræde 3, 9220 Aalborg Ø
  • Bag laboratoriet står professor mso Eva Brooks (director), professor Elsebeth Korsgaard Sorensen (deputy director), professor mso Kathrin Otrel-Cass (deputy director) og videnskabelig assistent Rune Hagel Skaarup Jensen
  • XLAB er støttet med 723.531,25 kr. af It-vest og 201.428 kr. af Det Obelske Familiefond.
     

FOR YDERLIGERE INFORMATION KONTAKt

Eva Brooks på tlf.: 99 40 77 30 eller på e-mail: eb@learning.aau.dk

Rune  Hagel Skaarup Jensen på tlf: 99 40 36 72 eller på e-mail:rune@learning.aau.dk

Læs mere om XLAB: Design, Learning, Innovation på facebook